OVER ons

Bevallen doe je het best in een omgeving waar je je veilig en op je gemak voelt. Het Geboortehuis Utrecht biedt jou en je partner een comfortabele en veilige plek om te bevallen. Bevallen tussen thuis en ziekenhuis!

VISIE

Het Geboortehuis Utrecht biedt zwangeren in en rond de stad Utrecht, die niet thuis kunnen of willen bevallen, een keuzemogelijkheid om onder begeleiding van de eigen verloskundige in een huiselijke en ontspannen sfeer te bevallen.  Deze niet-ziekenhuis sfeer draagt bij aan ons uitgangspunt dat bevallen een natuurlijk proces is.

Wij bieden een goed functionerend samenspel van verloskundige zorg. Samen met een vaste groep goed geschoolde kraamverzorgenden vormen wij een team dat voor je klaar staat. In het geval dat er tijdens je bevalling complicaties optreden, zijn er afspraken gemaakt met de medisch specialisten van het Diakonessenhuis en is zorg voor jou en jullie kind binnen handbereik. Je stemt samen met je eigen verloskundige af wanneer je naar het Geboortehuis Utrecht komt. Je bent zeer welkom!

SAMENWERKENDE VERLOSKUNDIGENPRAKTIJKEN

INITIATIEFNEMERS

Tien verloskundigenpraktijken uit de regio Utrecht namen samen met STBN en het Diakonessenhuis het initiatief om het eerste geboortehuis in de stad Utrecht op te richten. Zwangere vrouwen kunnen hier met hun eigen verloskundige in een huiselijke sfeer bevallen met alle voordelen van het ziekenhuis binnen handbereik. Het Geboortehuis Utrecht is gevestigd in het Diakonessenhuis Utrecht. Met het Geboortehuis Utrecht kunnen vrouwen uit Utrecht “bevallen tussen thuis en ziekenhuis”. Met de komst van het Geboortehuis Utrecht wordt de verloskundige zorg voor de Utrechtse vrouw nog beter.

SAMENWERKING MET HET DIAKONESSENHUIS

Soms is het beter of zelfs noodzakelijk om in het ziekenhuis te bevallen.  Als tijdens de zwangerschap of bevalling de kans op complicaties groot is, dan is er sprake van een medische indicatie en vindt de bevalling plaats in het ziekenhuis. De kraamsuites van het Diakonessenhuis liggen naast het Geboortehuis Utrecht. Blijkt medische zorg nodig tijdens de bevalling? Dan kun je vanuit het Geboortehuis Utrecht meteen  terecht in het Diakonessenhuis. Er is altijd een kraamsuite gereserveerd voor vrouwen die in het Geboortehuis bevallen.

OVER HET DIAKONESSENHUIS

In het Diakonessenhuis staat gezinsgericht zorg centraal. Ouders worden actief betrokken bij de zorg en maken keuzes samen met de arts en verpleegkundige. Je kunt terecht in één van de 18 huiselijke kraamsuites. Hier kunt u veilig en vertrouwd bevallen onder begeleiding van de gynaecoloog of verloskundige van het ziekenhuis of uw eigen verloskundige. Met aanvullende medische zorg en pijnbestrijding binnen handbereik wanneer dat nodig is. Ook een badbevalling is mogelijk. Wil je graag in bad bevallen? Ook dat is mogelijk.

Lees meer over bevallen in het Diakonessenhuis.

PATIENTNUMMER

Geboortehuis Utrecht - diak_logo

Ben je van plan te bevallen in het Geboortehuis Utrecht? Dan vragen we je jezelf in te schrijven bij het Diakonessenhuis. je krijgt dan een patiëntnummer. Dat wordt gebruikt als je in het Geboortehuis komt om te bevallen.

Ben je al bekend bij het Diakonessenhuis en heb je dus al een patiëntnummer? In dat geval hoef je niets te doen. Neem wel je legitimatiebewijs mee als je naar het Geboortehuis komt.

Sta je nog niet ingeschreven?
Geef dan telefonisch je gegevens door aan het Diakonessenhuis voor een voorlopige inschrijving. Doe dit voor je bevalling. Op een later moment moet je je inschrijving definitief maken. Pas als je volledig ingeschreven bent, kan de zorgverzekeraar de kosten dekken. Om je inschrijving af te ronden legitimeer je je bij de patiëntinschrijving van het Diakonessenhuis in Utrecht, Zeist of Doorn. Dat kan bijvoorbeeld voor of na je bevalling, of als je voor controle in het Diakonessenhuis bent. Neem je legitimatiebewijs mee.

Regel je voorinschrijving via telefoonnummer 088 250 9325.
Geef de volgende gegevens door:

  • Je naam zoals op je identiteitsbewijs staat (voornaam, achternaam en voorletters)
  • Eventueel de naam van je partner
  • Je geboortedatum
  • Je burgerservicenummer
  • Geslacht
  • Adres (straatnaam, huisnummer, postcode en woonplaats)
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Naam verzekering
  • Polisnummer
  • Naam huisarts
  • Naam apotheek